Al Resum de l’Any de l’EFMR posem sobre la taula tres noms destacats d’aquest 2020, perquè han protagonitzat 3 fets noticiables de cert interès.

David Rovira Minguella

L’exalcalde de l’Espluga de Francolí i farmacèutic, David Rovira Minguella, va morir el dimarts 12 de maig al vespre als 63 anys. Rovira va ser alcalde del municipi durant 16 anys, del 2003 fins al 2019, i va ser una persona molt implicada en el teixit associatiu de la vila a través de diverses entitats. La notícia va despertar les mostres de condol de l’entorn polític i institucional de la comarca, però també del país, en especial des de l’òrbita convergent. Familiars, companys i amics li van dedicar un últim adéu l’11 de juliol en un acte multitudinari al Jardí dels Francolins, ja que en el moment de la seva mort la pandèmia ho va impossibilitar.

PROGRAMA ESPECIAL D’HOMENATGE I RECORD

David Rovira als estudis de l’EFMR (Imatge: Pep Morat´ó)

Felip VI

Enmig de protestes, el Rei d’Espanya i la reina Letícia van visitar el Monestir de Poblet el 20 de juliol. Va ser en una visita institucional en el context de gira per l’estat que va celebrar el monarca. Felip 6è va ser rebut per la comunitat monàstica en un temple totalment blindat. De fet, prop d’un miler de manifestants s’hi van apropar per mostrar el seu rebuig a la visita, però no van aconseguir arribar a les portes de la muralla. Sí que ho van poder fer una desena de persones que van aplaudir l’arribada del rei. Les protestes van acabar amb un veí de Montblanc detingut.

Visita de Felip VI al Monestir de Poblet. Imatge: Pep Morató

Pep Andreu

L’altre nom que ha sonat aquest 2020 ha estat el de Pep Andreu. L’alcalde de Montblanc durant el mes de febrer va deixar Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) després de gairebé tres dècades de militància del partit. Andreu va prendre la decisió per divergències amb el partit. Andreu va accedir a formar part de la fundació del nou projecte de Junts per Catalunya liderat per Carles Puigdemont.