La CUP ha fet parada aquest dimarts a l’Espluga de Francolí per exposar les seves propostes referents al sector primari.

Entre els punts principals defensen la importància d’un pla d’espais agraris per garantir els espais físics per pagesos i ramaders del territori així com una distribuïdora pública d’alimentació per evitar el sistema actual, amb preus inflats pels consumidors i pagaments insuficients pel sector primari.

ÀUDIO: El número 1 de la CUP per Tarragona, Sergi Saladié, detalla la proposta del pla d’espais agraris

Finalment, també aposten perquè els àpats públics dependents de la Generalitat, més d’un milió, es fessin amb productes de proximitat i ecològics, millorant la xarxa actual de producció, molt centrada en l’exportació.

També l’aigua i la sequera són un dels punts de preocupació del partit, des d’on demanen una planificació del cicle d’aigua per prioritzar l’aigua de boca i la necessària per ramaderia i cultius per damunt de la utilitzada al sector turístic.

ÀUDIO: Sergi Saladié parla de la importància de la Conca de Barberà en el sector primari