El temps no ha acompanyat el segon i definitiu cap de setmana de la Setmana Medieval de Montblanc, però les imatges de carrers plens i actes sense localitats lliures s’han repetit de nou. Sí que és cert que el principal espectacle de gran format del dissabte, el Torneig Medieval, es va haver de suspendre per la pluja. Igualment, cites com el sopar medieval o la cloenda, que va recrear la coronació del Rei Pere el Cerimoniós, han estat un èxit.

L’estrena d’un nou espectacle, «Recreació de la coronació del Rei Pere el Cerimoniós, 1336«, va cloure la festa diumenge a la tarda, amb l’assistència de les comitives de les cinc cases i l’església de Santa Maria plena de gom a gom. La representació teatral va resseguir la història del rei explicada per la figura del protonotari montblanquí Jaume Conesa i la seva importància a la Cort de Pere el Cerimoniós i sobretot el seu paper com a normalitzador de la llengua catalana al segle XIV.

Homenatge a l’Institut Guttmann

En acabar l’espectacle, Sant Jordi i la princesa van entregar l’espasa d’honor de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi a l’Institut Guttmann, una entitat que ressalta en el camp de la neurorehabilitació com en l’àrea social, promovent la visualització i la inclusió de les persones amb diversitat funcional. La gerent i codirectora de l’Institut Guttmann, Montse Caldés, va agrair el reconeixement a l’Institut Guttmann i també va reivindicar “que hem de ser una societat inclusiva”.

El president de l’Associació Medieval, Maties Martí, en l’acte de cloenda, va destacar que “malgrat la pluja d’aquests dies, podem tornar a repetir que tanquem una gran Setmana Medieval”. També va agrair a totes les persones, des de muntadors, col·lectius, membres de la junta i protagonistes que un any més fan d’aquesta setmana, la millor festa medieval de Catalunya.

La cloenda va comptar amb l’assistència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; l’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó; el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Joan Canela; la directora dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura, Lurdes Malgrat; la diputada delegada de Transició Ecològica de la Diputació de Tarragona, Carme Ferrer, entre d’altres.