‘Les dones posen fil a l’agulla’ a l’Espluga de Francolí per la quarta edició dels Espais Vius d’Art (EVART). Enguany quatre locals del municipi que es troben en venda o lloguer s’ompliran de mandales creats per una trentena de dones espluguines durant els darrers 4 mesos com a part de les classes de català bàsic per a adults.

ÀUDIO: La regidora de Comerç de l’Espluga de Francolí, Sara Pere, explica el projecte

Del 7 al 14 de maig es podrà gaudir de més de 1.000 mandales repartits entre aquests espais i una exposició que es col·locarà a la plaça de l’Església. S’han programat tallers de ganxet per alumnes dels centres escolars i una taula rodona al Museu Terra per debatre l’origen i l’evolució del projecte EVART 2024, així com un taller artístic amb Mònica Galera, dedicat especialment a aquelles persones que van treballar a la fàbrica de camises de l’Espluga de Francolí. Els resultats s’exposaran al mateix Museu.

ÀUDIO: L’organitzadora dels tallers, Cati Vergara, explica el procés

ÀUDIO: Rocío Pérez, qui ha participat en els tallers, detalla l’experiència

Els Espais Vius d’Art arribaran a la quarta edició amb les dones com a protagonistes (Imatge: Laia Molné)

Una ruta per conèixer els comerços espluguins

La Unió de Botigues i Empreses (UBE) de l’Espluga de Francolí també hi participa amb una ruta per més de 40 comerços del municipi amb curiositats i històries de la seva creació que es podran descobrir amb un QR. Un recorregut que estarà actiu durant tot l’estiu i que repartir premis als participants durant la Festa de la Verema d’aquest 2024.  Per donar el tret de sortida a aquesta activitat, el dissabte 11 de maig a 2/4 de 6 de la tarda, hi haurà la festa inaugural de la campanya primavera-estiu de l’UBE, amb activitats per a tota la família, incloent-hi una xocolatada popular, pinta cares i un concert del grup local Els Xauxers.

ÀUDIO: La presidenta de l’UBE de l’Espluga de Francolí, Alba Calbet, parla de la ruta comercial

A més, el mateix dissabte a 2/4 de 8 de la tarda, també a la plaça de l’Església, tindrà lloc l’espectacle de dansa ‘Nosaltres, som i serem’, de l’escola de dansa del Casal de l’Espluga de Francolí. També s’ha programat un concert amb el grup Onniria el diumenge 12 de maig. Els actes de l’EVART24 culminaran amb una Trobada de Puntaires a la Residència Jaume I, que tindrà lloc el dimarts 14 de maig, de les 5 a 2/4 de 7 de la tarda.