El Reis d’Espanya han visitat aquest dilluns Catalunya amb una única aturada al monestir de Poblet, en el marc de la gira que estan fent arreu de l’estat espanyol arran de la crisi de la Covid-19. 

Felipe VI i Letiza han arribat al monestir a les 12.25 hores, una mica més tard del previst. Tot i això, a l’altre costat de la muralla prop d’un miler de persones han protestat contra la presència de Felipe VI. Els manifestants han caminat des de l’Espluga de Francolí i han desbordat els controls dels Mossos d’Esquadra caminant per les vinyes que envolten la carretera.

Al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, l’abad Octavi Vila i el prior Rafael Barrué, han esperat als reis a la porta reial. Abans, a l’aeroport de Reus, els monarques han estat rebuts pel ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que també han entrat a l’interior del monestir.

Les autoritats han recorregut diverses estances com el seu claustre, les tombes reials, el museu, l’arxiu del qual va ser president de la Generalitat Josep Tarradellas, el celler, les cuines, la biblioteca i els antics dormitoris. Abans de finalitzar la visita a les dues de la tarda també s’han reunit amb monjos de la comunitat.

Un detingut durant la visita dels Reis

La policia autonòmica ha confirmat que hi hagut una persona detinguda per treure-li la tauleta a un agent i per desordres públics. Es tracta d’un noi de 30 anys i veí de Montblanc.

Mentre els Reis visitaven el monestir, a fora els manifestants intentaven sobrepassar el cordó policial i apropar-s’hi caminant entre vinyes. L’acció s’ha saldat amb algun moment de tensió i cops de porra, i amb un detingut per desordres públics.