Centenars de persones s’han concentrat aquest matí de dilluns als voltants del Monestir de Poblet seguint la crida d’organitzacions independentistes com Òmnium i l’Assemblea per protestar contra la visita del rei Felip VI a Catalunya.

La manifestació ha sortit de l’Espluga quan més de mig miler de persones han recorregut dos quilòmetres fins als accessos amb una pancarta de «Catlunya no té rei». Allí un gran dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra els esperava. La tensió ha anat augmentat entre alguns dels manifestants i s’han vist enfrontaments amb la policia autonòmica.

Els agents han detingut un dels assistents, segons ha informat el CDR de l’Espluga de Francolí per les seves xarxes socials. El detingut és Toni Cartanyà, secretari de l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu.

La caminada de protesta l’ha convocat Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que també han organitzat accions arreu del Principat, entre elles a l’Espluga de Francolí a primera hora del matí on han desplegat un moral amb el missatge “Fem-la caure”, en referència a la monarquia espanyola.

Imatges d’Izan Puente i Pep Morató