A Sarral l’alcaldia s’ha concebut amb un pacte entre la FIC i Junts (Imatge: Cedida)

Aquest passat dissabte es van constituir els ajuntaments de la Conca de Barberà. 19 dels 22 consistoris van passar el tràmit sense interrogants, ja que els partits guanyadors de les eleccions havien tret majoria absoluta. Només es trobaven en una situació més incerta Montblanc, Sarral i Passanant i Belltall.

El cas de Montblanc ha estat el que ha tingut més repercussió i seguiment, ja que els regidors d’Esquerra Republicana per Montblanc, Junts per Montblanc i Despertem, poble! van unir els seus escons per sumar 7 i desbancar 16 anys de mandat de Josep Andreu, ara amb Progressa Montblanc. Oriol Pallissó, d’ERC, serà alcalde els dos primers anys i Marc Vinya, de Junts per Montblanc, ho farà els dos següents.

Oriol Pallissó i Marc Vinya partiran l’alcaldia de Montblanc (Imatge: Cedida)

Sarral també obre nova etapa després d’un pacte entre Units per Sarral (4) i Junts per Sarral (3). A l’oposició queden els dos regidors de Fem Poble després de no acceptar un ajuntament de consens i demanar un govern compartit. Santi Fornés tornarà a ser alcalde després de ser-ho durant dos anys el mandat anterior, moment en què sí que van compartir alcaldia amb Fem Poble. Per altra banda, des de Fem Poble alegen que són partidaris d’un consens «amb el repartiment dels deures i de les obligacions de tots els regidors, de manera igualitària, però no amb una sola persona al capdavant durant els quatre anys».

ÀUDIO: L’alcalde de Sarral, Santi Fornés, detalla la situació al municipi

Finalment, Passanant i Belltall també suma govern entre Som Passanant i Belltall (2) i Junts Som Passanant i Belltall (2). Un acord al qual ja s’havia arribat prèviament, ja que cap de les candidatures tenia prou regidors a la llista per presidir l’Ajuntament en solitari. A l’oposició queda la FIC amb un regidor. Carme Amenós s’ha convertit en alcaldessa del municipi com a membre de Som Passanant i Belltall, en sumar 5 vots més que l’altre partit governant.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Passanant i belltall, Carme Amenós, explica el pacte previ entre partits

Som Passanant i Belltall i Junts Som Passanant i Belltall ja van firmar un acord previ a les eleccions (Imatge. Cedida)