El Teatre Folch i Torres del Casalet ha acollit aquest diumenge la dotzena edició del Concurs de Rapsodes Font Baixa, organitzat pel Casal de l’Espluga. El certamen va comptar amb 18 participants, onze dels quals en la categoria juvenil.

La rapsòdia més ben valorada de la tarda va ser la de Judit Roselló, que va endur-se el primer premi del concurs dotat en 300 euros i un diploma. Carmina Ral i Raül Poblet van situar-se en segon i tercer lloc, respectivament. Mentrestant, l’encert en ritme, entonació i pauses li va valdre a Júlia Gil per convèncer tots els membres del jurat, que li van atorgar el primer premi de la categoria dels més joves.

Aquesta edició ha despuntat per la participació de joves menors de 17 anys. L’alta presència de nois i noies i, alhora, la qualitat dels seus recitals va donar lloc a l’ampliació dels premis, d’un a tres reconeixements. En categoria juvenil, el segon reconeixement va recaure en Elna Monlleó perquè va saber transmetre el missatge del poema, mentre que el tercer premi va ser per a Oriol Roig.

En l’edició d’aquest 2024 el poema obligat era Nadal de Joan Salvat-Papasseit, a més de la rapsòdia d’un poema escollit lliurement per cada adult. En el cas dels menors de 17 anys, només havien de recitar un poema en català que podia escollir cada participant.

RETRANSMISSIÓ del 9è Concurs de Rapsodes