Entre les preses de possessió més destacades d’aquest cap de setmana a la Conca de Barberà es trobava la de Montblanc. Oriol Pallissó va rebre l’espasí de la mà del fins ara alcalde, Josep Andreu. Ha tingut el suport dels set regidors d’Esquerra, Junts per Montblanc i Despertem Poble, els tres partits que han pactat per formar govern i que ha acabat amb setze anys d’alcaldia del fins a moment alcalde.

En el seu primer discurs com a nou alcalde de Montblanc, Pallissó va remarcar que liderarà un govern amb una nova manera de fer i va reivindicar la regeneració democràtica que, diu, representa el seu govern. Pallissó també va voler dedicar unes paraules al fins fa poc alcalde, Josep Andreu, amb qui va compartir govern fins al trencament d’Agrupament Catalanista.

Josep Andreu va aprofitar el seu parlament per titllar el nou govern com el pacte dels perdedors. Assegurava que ara hauran de demostrar amb feina el que han promès en campanya electoral. Mentrestant, Marc Vinya de Junts per Montblanc, que serà alcalde els dos darrers anys del mandat, va destacar que el nou govern és sòlid i cohesionat.

Ramon de Domingo, el regidor de Despertem Poble, va tornar a parlar del seu paper en les negociacions i va assegurar que és un pacte positiu per Montblanc. El regidor del PSC, Juanma Cabello, es va mostrar obert a continuar treballant a Montblanc i es va oferir per fer-ho, si cal, des del govern.