Posar en circulació els més de 200 habitatges buits que té el municipi. Aquest és l’objectiu de l’equip de govern de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i per fer-ho possible preveuen imposar un recàrrec del 50% de l’IBI pels habitatges buits, una proposta que s’ha consensuat amb el Consell d’Habitatge.

Primer es farà un estudi per desvetllar indicadors d’habitatges buits, com que es porti dos anys sense fer ús d’aigua ni cap empadronament en aquest temps. Els propietaris seran notificats i tindran un marge per al·legacions, en cas contrari se’ls aplicarà l’augment de l’Impost Sobre Béns Immobles (IBI) del 50%. Els diners recaptats s’utilitzaran en matèria d’habitatge.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vida, explica la proposta

Entre els temes tractats al Ple Municipal d’aquest dijous també es va informar que ja no serien necessaris més talls de circulació a la plaça de l’Església i que s’està treballant per trobar noves fórmules pel Pla Milmanda, ja que l’opció de fer-ho per fases no convenç a la part promotora. A més, s’ha anunciat que l’ACA no ha donat els permisos per fer el ‘No Callarem Fest’ a l’antic camp de tir i, per tant, s’està buscant una nova ubicació.

L’oposició s’ha abstingut en la votació referent a l’augment d’IBI als habitatges buits (Imatge: Gerard Bosch)

El bar de la piscina, punt de confrontació

El grup de Junts per l’Espluga s’ha mostrat molest amb els nous requisits per la concessió del bar de la piscina, assegurant que dificulta la seva adquisició en ser necessària una reforma del local o la instal·lació d’un mòdul extern. Des de l’equip de govern han explicat que no poden permetre que l’Ajuntament faci ús d’un espai que no compleix la normativa i que s’ha de regir per les mateixes normes que el sector privat.

ÀUDIO: El membre de Junts per l’Espluga, Joan Amigó, es mostra contrari al model proposta pel bar de la piscina

ÀUDIO: Josep Maria Vidal respon assegurant que cal complir la normativa vigent