Puntuals a la cita amb la seva lluita, els veïns de Lilla han tornat a tallar els accessos al túnel de l’A-27 que separa Valls i Montblanc. Segueixen reclamant les indemnitzacions per la problemàtica de les esquerdes que van aparèixer a diversos edificis de la pedania durant el decurs de la construcció del túnel. Hi ha una vuitantena d’expedients oberts i el compromís del Ministeri sobre la taula, però els diners no arriben.

El consistori montblanquí fa costat als veïns concentrats en la seva demanda. Durant dues hores han tallat els accessos al Túnel d’entrada i sortida per la banda de Lilla. També l’N-240 pel coll de Lilla ha quedat bloquejada entre les 9 i les 11 del matí. Tenint en compte, però, que la protesta repetida no sembla activar cap resposta a Madrid, els veïns es plantegen també altres accions.

De moment, els veïns continuaran insistint. El tall dels accessos del túnel del coll de Lilla es repetirà cada dilluns al matí de forma indefinida fins que l’Estat compleixi i els veïns cobrin les indemnitzacions.