El procés per crear el Parc Natural de les Muntanyes de Prades continua endavant després de la darrera fase, en la qual més de 600 persones ha format part d’un procés participatiu previ per conèixer les seves preocupacions i propostes entorn d’aquest projecte.

ÀUDIO: El Delegat del Govern, Àngel Xifré, parla dels resultats obtinguts

Dels resultats d’aquest procés participatiu destaca la preocupació de la ciutadania perquè el nou Parc sigui compatible amb polítiques sectorials i activitats humanes de la zona. Des del Departament d’Acció Climàtica asseguren que es treballa per aconseguir un model que compti amb el vistiplau de la ciutadania i que serveixi per arrelar al món rural amb propostes com el desenvolupament de la ramaderia extensible.

ÀUDIO: El director general de Polítiques Ambientals del Departament d’Acció Climàtica, Marc Vilahur, detalla la importància d’arrelar territori

El procés continua ara amb la informació cartografia del terreny, la creació d’un Pla de Protecció del Medi Natural i del Paisatge, el qual està actiu en un terç dels Parcs Naturals actuals, i una nova fase pública que haurà d’estar completada per final d’any. Segons aquests tempos, s’espera que el Parc pugui ser una realitat a finals de 2025 o inicis de 2026.

La presentació s’ha dut a terme a Montblanc en un acte que ha comptat amb la presència dels alcaldes dels municipis inclosos dins la delimitació del parc. Concretament, hi estan implicats 22 municipis, 5 Consells Comarcals i dues Diputacions.