El segon mandat de Som a l’Espluga inicia el seu recorregut amb la presentació de les regidories i amb alguns canvis destacats. El principal: la primera tinent d’alcalde, Aida Morgades, assumirà el paper de vicealcaldessa per donar èmfasis a un govern coliderat amb l’alcalde del municipi, Josep Maria Vidal.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, detalla com es farà aquest canvi

Pel que fa al cartipàs, s’ha hagut de reorganitzar, ja que l’equip de govern, tot i repetir mandat, ha passat de 7 a 6 regidors. Per aquest motiu les regidories de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) i Transparència han quedat integrades amb Comunicació.

Sí que s’han afegit dues regidories de nova formació: Administració i Atenció Ciutadana, la primera per donar suport a secretaria-intervenció i la segona per atendre amb més agilitat les demandes de la ciutadania.

ÀUDIO: La primera tinent d’alcalde, Aida Morgades, explica la importància de la regidoria d’Atenció Ciutadana

Aida Morgades serà vicealcaldessa del municipi (Imatge: Laia Molné)

El nou cartipàs incorpora alguns canvis

D’aquesta manera el cartipàs queda de la següent forma:

  • L’alcalde, Josep Maria Vidal, continuarà al càrrec de Territori, Urbanisme, Habitatge i Mobilitat
  • La primera tinent d’alcalde, Aida Morgades, continuarà amb les regidories de Ciutadania i Esports i afegeix Administració i Atenció Ciutadana. A més, Aida Morgades, en el paper de vicealcaldessa, serà també l’encarregada de les competències de Memòria Democràtica i l’organització de la Diada Nacional de Catalunya.
  • La segona tinent d’alcalde, Anna Garcia, continuarà al capdavant d’Acció Social, Educació i Participació Ciutadana i afegeix la cartera de Personal.
  • El regidor Xavier Rosell mantindrà les seves regidories: Agricultura, Medi Ambient, Serveis Municipals i Sostenibilitat.
  • El tercer tinent d’alcalde i nou regidor, David Martí, es farà càrrec de Turisme, Comunicació, Comerç, Hisenda i Promoció Econòmica.
  • La nova regidora Sara Pere tanca l’equip de govern entomant les regidories de Cultura, Festes, Igualtat i Salut.