El ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va aprovar per unanimitat declarar com a Bé Cultural d’Interès Local de l’edifici conegut com Les Monges Velles situat a Vimbodí i Poblet i que data de l’any 1902 i el qual va ser un antic convent de monges i escola durant generacions.

Fa un any que la família Gil Moreno de Mora va cedir oficialment en un acte públic l’Antic Convent de les Monges a l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet. Es tracta d’un edifici de grans dimensions, uns 1.700 m², que durant dècades va acollir una escola religiosa i també la biblioteca del Foment Parroquial de Cultura.

L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet preveu poder convertir l’edifici en un espai cultural per tots els veïns del municipi i com a punt de record de la seva infància. Un projecte a llarg termini que comença amb la seva declaració com Bé Cultura d’Interès Local.

Un Bé Cultural d’Interès Local, abreujat (BCIL) és una categoria de protecció del patrimoni cultural català, atorgada a un bé, tant moble com immoble o immaterial que, tot i la seva importància, no compleix les condicions pròpies dels béns culturals d’interès nacional (BCIN). Un cop aprovat, es publicarà al Butlletí Oficial de la Província, i el Departament de Cultura de la Generalitat l’haurà d’inscriure a l’Inventari del Patrimoni Cultural Català.