La televisió pública del Camp de Tarragona, TAC12, emetrà aquest dissabte i diumenge la representació dels Pastorets de l’Espluga enregistrada per l’Espluga Audiovisual el dia de Nadal. L’espectacle es podrà veure aquest 30 de desembre a les 12 del migdia, el 31 a les 8 del matí i a les 3 de la tarda i també el dia 6 a les 12 del migdia.

L’emissió a la televisió és habitual des del 2018, quan uns 50.000 espectadors van gaudir del teatre espluguí. Igual que en la darrera edició, ara és possible gràcies a una col·laboració entre TAC12 i l’Espluga Audiovisual, l’entitat que aplega els voluntaris de l’Espluga FM Ràdio. També hi ajuden el Casal de l’Espluga, l’Hostal del Senglar i Cal Nicolau a través d’un patrocini simbòlic.

El desplegament tècnic de l’Espluga Audiovisual aquest 2023 ha estat possible gràcies, en part, a una subvenció de 4.670,58 euros atorgada per la Diputació de Tarragona que ha permès adquirir els primers equips de vídeo de l’associació, juntament amb recursos propis de l’entitat. Izan Puente i Josep Morató van ser els operadors de càmera per enregistrar els Pastorets, sota la realització de Gerard Bosch i amb el suport tècnic de Marc Roca.