L’exposició «Tros de dona» del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí ha estat reconeguda amb el premi El Temps de les Arts en la categoria de Patrimoni. Són els guardons que lliura el web que porta el mateix nom amb l’impuls de la Fundació Francesc Eiximenis i amb la col·laboració de la Federació Llull i la Xarxa Vives d’Universitats. Els guanyadors, que engloben tots els territoris de parla catalana, es van donar a conèixer aquest dijous al vespre en un programa televisiu emès a TV3, Andorra TV i Catalan TV.

L’exposició premiada, comissariada per Anna Maria Andevert, és una producció del MVR que reivindica el paper històric de les dones en el sosteniment de la vida i el contraposa amb la falta de visibilitat i reconeixement. Va obrir portes el passat 31 de març i allargarà la seva estada a l’Espluga de Francolí perquè la Fundació Carulla prorroga la proposta fins al 15 de setembre, de forma excepcional, ja que estava programada fins al 4 de febrer de 2024.

Anna Maria Andevert, comissària de l’exposició i Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural van recollir el premi consistent en «Un gra de sorra», obra dissenyada per l’artista Perejaume, i una remuneració econòmica de 3.000 euros. L’entrega es va produir en una proposta audiovisual dirigida pel cineasta Lluís Danés a l’antiga presó La Model de Barcelona.

D’altra banda, els premis El Temps de les Arts en la seva tercera edició també han reconegut la tasca del projecte Nilak, la carpa itinerant que va fer parada a Rocafort de Queralt el novembre de l’any passat i que ha comptat amb l’impuls del Premi Lluís Carulla 2020. El jurat de la categoria d’Arts Escèniques va decidir atorgar-li el guardó ex aequo.