L’aposta de la DO Conca de Barberà per identificar-se amb el Trepat com a segell propi ha estat majúscula des del 2004. Llavors només un celler elaborava vi negre amb Trepat i actualment ja en són 18. De fet, el 81% dels cellers de la DO tenen algun vi d’aquesta varietat. La quantitat de vins 100% Trepat, pràcticament, s’ha multiplicat per 4 en 15 anys.

Parlem de l’evolució d’aquesta varietat autòctona de raïm amb una desena de viticultors de la comarca. Aquest segell és purament estratègia per sortir al mercat amb més bon peu? o bé, la convicció va més enllà i és una qüestió de caràcter? de no perdre una part dels nostres orígens?

L’Espluga Audiovisual intenta respondre aquests interrogants en aquest reportatge que es va estrenar divendres 22 de desembre al Celler Rendé Masdéu en el marc d’un programa especial per a joves. Tot plegat, forma part del projecte La Carta de Vins que impulsa l’entitat espluguina amb el suport de la Diputació de Tarragona.