Aquest dissabte 23 de desembre serà especial a l’Espluga FM Ràdio. L’emissora viurà una marató radiofònica de 12 hores en directe i amb portes obertes perquè la ciutadania pugui veure com són els programes des de dins. A les portes d’un 2024 de 40è aniversari del mitjà de comunicació, l’Espluga Audiovisual pretén reivindicar l’oferta de l’actual graella i l’empenta i pluralitat del nombrós equip de voluntaris, que supera la cinquantena.

Les portes de l’Espluga FM Ràdio s’obriran a les 9 del matí. Hi sonarà la “Música de sempre i per sempre” de Josep M. López. Una hora més tard, de 10 a 11, l’Estudi 1 s’omplirà de canalla i d’esperit nadalenc perquè una vintena d’infants hi recitaran els seus poemes amb Elisenda Rosell i Nuri Estadella a la batuta.

El dia ja no serà tranquil perquè continuarà amb l’humorístic “Entre vins i fogons” i un dels retorns més esperats del Records dels 40. I és que dissabte, de 12 a 1 del migdia, el 977 870 076 es tornarà a marcar amb força per participar al sorteig de premis de “La llista d’èxits”. Un dels segells més destacats de les quatre dècades de vida de l’Espluga FM Ràdio reviurà per un dia amb Miquel Moya, Ferran Andechaga i Judit Castro.

A la una, qui s’apropi a la segona planta de l’antic hospital podrà veure com es fa l’Informatiu Conca de Barberà. A les dues, però, els micròfons sortiran en ruta al carrer a la “Reserva” de Damià Amorós, ja que resseguirà els tres emplaçaments que han acollit l’emissora municipal des de la seva fundació.

La programació de la tarda també s’iniciarà amb una passejada, aquesta però no es mourà dels estudis. Antoni Sabaté presentarà un capítol especial del “Passeig Musical”. El cel i l’infern ompliran els estudis, de 5 a 6, al “Migdia” dedicat a la prèvia dels Pastorets de l’Espluga. La següent hora estarà dedicada a la diversitat amb el “Capacitats” de Marc Ferré i Núria Giné. La música de l”Ara i Sempre” enfilarà el tram final de la marató radiofònica de la mà de Pep Torres i Miquel Vilà.

Tot plegat clourà amb una estrena. A les 8 del vespre, s’emetrà un reportatge que repassarà els millors records d’aquests darrers 40 anys de l’emissora des del punt de vista dels antics col·laboradors que ja han passat pels especials de “Records dels 40”. Serà l’avantsala d’un 2024 amb més programes que tornaran al 107.4 FM i la culminació d’un documental que abordarà la petjada de l’Espluga FM Ràdio.

Tots aquests continguts es podran seguir a través dels canals habituals d’emissió de l’EFMR i al portal web. És una aposta de l’Espluga Audiovisual, l’entitat que aplega l’equip de voluntaris, amb el suport de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.