Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma tecnològica d’una línia elèctrica de mitjana tensió a la Conca de Barberà amb l’objectiu de reforçar i millorar el subministrament elèctric als municipis de Conesa i Savallà del Comtat. Els treballs han suposat una inversió de 97.000 euros, aportats per la Companyia.

L’actuació ha consistit a renovar 2.100 metres de cablejat d’aquesta estesa de 25 kV i substituir els antics pals de fusta i formigó, que ja havien acabat la seva vida útil. En el seu lloc i seguint la mateixa traça, s’han erigit 14 torres metàl·liques, molt més resistents i robustes de cara a aguantar les inclemències meteorològiques i el desgast ordinari pel fet d’estar ubicades en un entorn natural. A més, les noves torres ja s’ha construït adaptades al 100% amb els pertinents dispositius de protecció de l’avifauna. 

Els treballs formen part del pla de millora de les infraestructures elèctriques d’Endesa a la demarcació de Tarragona i tenen l’objectiu de dotar la xarxa dels darrers avenços i millores tecnològiques de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients.