El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar, aquest dimarts, el pressupost pel 2024 amb els vots a favor del govern i l’abstenció de l’oposició.

És el primer pressupost de l’actual govern liderat per Oriol Pallissó després de dos anys amb els comptes prorrogats. El pressupost, d’11 milions d’euros, no té partides per a inversions. El govern ha defensat que és un exercici de responsabilitat per sanejar l’actual situació econòmica de l’Ajuntament de Montblanc. Diuen que, sense pujar l’IBI i amb factures pendents de pagament, és el pressupost que podien fer.

L’equip de govern confia en l’arribada de nous ingressos amb la implantació d’empreses al polígon logístic i també amb el suport d’altres administracions per poder tirar endavant projectes.

ÀUDIO: La regidora d’hisenda de l’Ajuntament de Montblanc, Raquel Huguet, detalla els comptes dels pressupostos

Els grups de l’oposició, que es van abstenir i van criticar els comptes. Asseguren que no són realistes i que algunes partides, com la destinada a cultura, s’han baixat. També critiquen l’augment, diuen, de la partida de retribucions dels càrrecs electes.

ÀUDIO: El portaveu del PSC, Juanma Cabello, critica els pressupostos dissenyats

ÀUDIO: El portaveu de Montblanc Progressa, Marià Gomis, també critica la proposta

L’exalcalde i actual regidor de Montblanc Progressa, Josep Andreu, assegura que no és cert que és l’únic pressupost que es podia fer.

ÀUDIO: El regidor de Montblanc Progressa i exalcalde de Montblanc, Josep Andreu, defensa els pressupostos dels últims anys

Pallissó acusa l’exalcalde d’ocupar cases

Amb el debat encès pel pressupost de l’Ajuntament de Montblanc, l’alcalde, Oriol Pallissó, va acusar l’exalcalde d’ocupar cases i de punxar la llum, a més d’utilitzar la brigada municipal per fer actuacions a cases privades. Unes acusacions que Andreu va desmentir.

ÀUDIO: Oriol Pallissó acusa Josep Andreu de promoure l’ocupació de cases quan era alcalde

ÀUDIO: Josep Andreu desmenteix les acusacions de l’actual alcalde