Passanant i Belltall ha estrenat aquest dimarts el terreny dedicat a nous emprenedors que volen plantar all de Belltall. L’espluguí Sven Rock es converteix així en el primer usuari de l’anomenat Espai Test Agrari, on plantarà alls cedits per l’Agrupació de Productors d’Alls de Belltall així com altres productes.

Es tracta d’un terreny cedit d’un total de dues hectàrees on es vol impulsar nous projectes d’emprenedoria del sector agrari amb l’all autòcton com a protagonista. L’Sven, propietari de Lligams Orgànics, s’ha convertit en el primer emprenedor que pot fer ús del terreny. Per fer-ho compta amb maquinària especialitzada cedida per l’ocasió.

Aquest és l’inici d’un projecte amb el qual es pretén atreure nous emprenedors i continuar amb el llegat de l’all de Belltall. Per fer-ho es preveu que el terreny pugui canviar de mans cada tres anys i que en aquest temps els productors hagin desenvolupat el producte i els coneixements necessaris per continuar cultivant en un terreny propi. Durant el temps que facin ús de l’Espai Test, els productors rebran també formació especialitzada i assessorament tècnic i agronòmic.

Les persones interessades en l’Espai Test de Passanant i Belltall poden consultar les bases d’accés adreçant-se a Concactiva i, en cas que vulguin participar del projecte i compleixin els requisits, passaran a formar part d’una llista d’espera d’usuaris de l’Espai per a quan hi hagi disponibilitat.  

Aquest dimarts s’ha inagurat el nou Espai Test Agrari de Belltall (Imatge: Cedida)