El programa Territori Rural de l’EFMR emet un capítol especial des de Barberà de la Conca per abordar si s’adaptarà o no la vinya al canvi climàtic, amb sequeres prolongades com l’actual o fortes onades de calor, però, a més, com evolucionarà el sector vitivinícola de la comarca als nous temps. El debat es podrà veure en format audiovisual a EFMR.cat la setmana vinent.

ÀUDIO – Escolta aquí el programa especial

Des d’unes vinyes del celler Carlania, la periodista Patrícia Valencia modera el debat amb el president de la DO Conca de Barberà, Ricard Sebastià, i els propietaris dels cellers Carlania i Vilalta Pere, Jordi Miró i Iris Sànchez. A més, també hi intervenen altres cellers de la comarca explicant com els afecta l’actual situació de sequera. La conversa també reflexionarà al voltant dels costos de producció i els preus de venda o bé el relleu generacional.

Aquest programa especial forma part del projecte La carta de vins de l’Espluga Audiovisual amb el suport de la Diputació de Tarragona. Aquesta iniciativa multiplataforma ha visitat els cellers de la Conca de Barberà i organitza un nou especial per al 22 de desembre al Celler Rendé Masdéu en forma de tast de vins i productes locals i on també s’estrenarà un reportatge de l’entitat dedicat a la varietat Trepat.