«És de les vinyes més velles que tenim a casa, tenen 90 anys i és una vinya poc productiva, però és un petit tresor. Per sort, no la vam arrencar. Es va conservar i és el que li dona al vi aquesta característica tan especial.»Ramon Ribas, propietari del Celler Pla de la Masó de Barberà de la Conca
«És de les vinyes més velles que tenim a casa, tenen 90 anys i és una vinya poc productiva, però és un petit tresor. Per sort, no la vam arrencar. Es va conservar i és el que li dona al vi aquesta característica tan especial.»
«És un vi d’una plantació que vam fer molt arriscada, però que verdaderament ens han funcionat molt, barrejant els ceps a la plantació o sigui fer un cupatge a la vinya»Antoni Sans, propietari del Celler Sanstravé de Solivella
«És un vi d’una plantació que vam fer molt arriscada, però que verdaderament ens han funcionat molt, barrejant els ceps a la plantació o sigui fer un cupatge a la vinya»
«Nosaltres ja teníem la Ninfa que és un vi jove de Macabeu, de Garnatxa i de Trepat, però és un vi jove que surt ràpid al mercat després de la fermentació i jo volia un vi d’una gamma més alta, un vi més gastronòmic i volia un blanc amb fusta que és l’assignatura que ens faltava aquí al celler.»Mariona Rendé, propietaria del Celler Rendé Masdeu de l’Espluga de Francolí
«Nosaltres ja teníem la Ninfa que és un vi jove de Macabeu, de Garnatxa i de Trepat, però és un vi jove que surt ràpid al mercat després de la fermentació i jo volia un vi d’una gamma més alta, un vi més gastronòmic i volia un blanc amb fusta que és l’assignatura que ens faltava aquí al celler.»
«És un vi que va representar un canvi de ritme tant per nosaltres com a elaboradors com creiem pel conjunt de la nostra Denominació d’Origen, aquest mateix vi, però fa més de setze anys amb la collita del 2004 va ser el primer vi negre de Trepat.»Bernat Andreu, comercial del Celler Carles Andreu de Pira
«És un vi que va representar un canvi de ritme tant per nosaltres com a elaboradors com creiem pel conjunt de la nostra Denominació d’Origen, aquest mateix vi, però fa més de setze anys amb la collita del 2004 va ser el primer vi negre de Trepat.»
«És un vi reivindicatiu com es pot veure a l’etiqueta en defensa del preu, d’un preu just del raïm i del vi perquè els pagesos estem tot l’any treballant les vinyes patint i després el preu que es paga als compradors és irrisori»Albert Canela, copropietari del Celler Succés Vinícola de Pira
«És un vi reivindicatiu com es pot veure a l’etiqueta en defensa del preu, d’un preu just del raïm i del vi perquè els pagesos estem tot l’any treballant les vinyes patint i després el preu que es paga als compradors és irrisori»
«Portem molts anys treballant amb trepat i al final és un vi que expressa totalment el que és el caràcter de la varietat autòctona de la nostra zona. És un dels trepats negres que primer es van elaborar a la Conca de Barberà, és un vi que marca tot el perfil de vins que tenim al celler»Kepa Martinez, comercial del Celler Josep Foraster de Montblanc
«Portem molts anys treballant amb trepat i al final és un vi que expressa totalment el que és el caràcter de la varietat autòctona de la nostra zona. És un dels trepats negres que primer es van elaborar a la Conca de Barberà, és un vi que marca tot el perfil de vins que tenim al celler»
«Un veí de l’Espluga quan es va assabentar que jo començava a fer vi, em va ensenyar unes vinyes que ell tenia prefil·loxeres, vam agafar d’aquella varietat que estava a punt de desaparèixer i vam fer esqueixos nous i vam fer planter. Aquesta vinya és el Garrut que nosaltres tenim, a més a més, és una varietat molt poc coneguda i té unes característiques a nivell organolèptic molt divertides».Albert Rovira, propietari del Celler Vidbertus de l’Espluga de Francolí
«Un veí de l’Espluga quan es va assabentar que jo començava a fer vi, em va ensenyar unes vinyes que ell tenia prefil·loxeres, vam agafar d’aquella varietat que estava a punt de desaparèixer i vam fer esqueixos nous i vam fer planter. Aquesta vinya és el Garrut que nosaltres tenim, a més a més, és una varietat molt poc coneguda i té unes característiques a nivell organolèptic molt divertides».
«És un dels productes emblemàtics de casa nostra perquè està elaborat amb trepat de la Conca. Per fi els vins rosats escumosos és una varietat idònia degut a les característiques enològiques de la mateixa amb una graduació alcohòlica moderada i una acidesa alta.»Miquel Cantó, enòleg de la Cooperativa de Sarral
«És un dels productes emblemàtics de casa nostra perquè està elaborat amb trepat de la Conca. Per fi els vins rosats escumosos és una varietat idònia degut a les característiques enològiques de la mateixa amb una graduació alcohòlica moderada i una acidesa alta.»
«Identificar la paraula Xipella amb la Conca de Barberà i també amb els nostres vins, i des dels nostres vins poder representar tota aquesta part de la nostra comarca, la Conca de Barberà.».Joan Güell, encarregat de l’elaboració del vi a Clos Montblanc
«Identificar la paraula Xipella amb la Conca de Barberà i també amb els nostres vins, i des dels nostres vins poder representar tota aquesta part de la nostra comarca, la Conca de Barberà.».
«Nosaltres creiem que hem d’exportar la marca Conca de Barberà i l’Espluga de Francolí cap a fora, volem exportar, volem fer conèixer aquest vi trepat que és una varietat autòctona d’aquesta zona i que és bastant desconeguda a fora de Catalunya i fins i tot a fora d’Espanya, aquest és el nostre propòsit.»Antoni Carreras, propietari del Celler My Dolia
«Nosaltres creiem que hem d’exportar la marca Conca de Barberà i l’Espluga de Francolí cap a fora, volem exportar, volem fer conèixer aquest vi trepat que és una varietat autòctona d’aquesta zona i que és bastant desconeguda a fora de Catalunya i fins i tot a fora d’Espanya, aquest és el nostre propòsit.»
«Aquest vi reflexa molt el caràcter de Vilanova de Prades, la Garnatxa és la varietat típica per excel·lència d’aquest poble, és el que més hi havia sempre fins a la fil·loxera i el Cabernet Sauvignon li dona un cupatge molt especial. Llavors amb una vinya a 900 metres li dona un caràcter molt únic.».Ernest Vilalta, propietari del Celler Vilalta Pere
«Aquest vi reflexa molt el caràcter de Vilanova de Prades, la Garnatxa és la varietat típica per excel·lència d’aquest poble, és el que més hi havia sempre fins a la fil·loxera i el Cabernet Sauvignon li dona un cupatge molt especial. Llavors amb una vinya a 900 metres li dona un caràcter molt únic.».
«A partir de la meva inquietud i de la Paula ens vam engrescar i vam començar a fer vi per gust, per veure com sortia, per provar i vam veure que ens agradava i a partir d’allí ho vam anar repetint cada any fins que hem fet la nostra primera verema.»Ferran Lozano, copropietari de Niu Celler
«A partir de la meva inquietud i de la Paula ens vam engrescar i vam començar a fer vi per gust, per veure com sortia, per provar i vam veure que ens agradava i a partir d’allí ho vam anar repetint cada any fins que hem fet la nostra primera verema.»
«La idea era fer un germà petit del Milmanda. És un vi de caire clàssic, com ja es veu en la seva imatge, però amb un estil més juvenil i més apte per tots els públics. «.Joaquim Massana, enòleg de la Família Torres
«La idea era fer un germà petit del Milmanda. És un vi de caire clàssic, com ja es veu en la seva imatge, però amb un estil més juvenil i més apte per tots els públics. «.
«Viern és un tros de terra que hi ha al peu de les Muntanyes de Prades i és molt conegut aquí poble. Allí vam trobar aigua suficient al principi quan era tan necessari regar les vinyes i amb això vam voler fer un homenatge en aquest tros de terra.»Eva Vega propietaria del Celler Vega Aixalà
«Viern és un tros de terra que hi ha al peu de les Muntanyes de Prades i és molt conegut aquí poble. Allí vam trobar aigua suficient al principi quan era tan necessari regar les vinyes i amb això vam voler fer un homenatge en aquest tros de terra.»
«El 2020 va ser el primer any que jo li vaig dir al meu pare perquè no comencem a fer els nostres vins. Actualment, ja ens trobem elaborant poques ampolles, però de vinyes que nosaltres creiem que són úniques i autentiques.».Eduard Pallarés, director general del Mas de la Sabatera
«El 2020 va ser el primer any que jo li vaig dir al meu pare perquè no comencem a fer els nostres vins. Actualment, ja ens trobem elaborant poques ampolles, però de vinyes que nosaltres creiem que són úniques i autentiques.».
«La idea és intentar elaborar vins frescos, simpàtics, amables. També intentem posar en valor tota la herència vitivinícola que hi ha a la Conca i que tenien els nostres avantpassats.»Dani Pedro copropietari de Gerida Viticultors
«La idea és intentar elaborar vins frescos, simpàtics, amables. També intentem posar en valor tota la herència vitivinícola que hi ha a la Conca i que tenien els nostres avantpassats.»
«Vins de Pedra és un projecte fresc ubicat a Montblanc i ens agrada poder potenciar i visualitzar les varietats tradicionals i sobretot treballem molt amb el Trepat i la Parellada.»Marta Pedra, propietària del Celler Vins de Pedra
«Vins de Pedra és un projecte fresc ubicat a Montblanc i ens agrada poder potenciar i visualitzar les varietats tradicionals i sobretot treballem molt amb el Trepat i la Parellada.»
«És un vi que ens aporta territori, dins de ser un blanc podem treballar amb la varietat autòctona de la Conca. A més, és un vi que té aquest punt atlàntic, de frescor i mineral.»Joel Diaz, cap de producció de Cara Nord
«És un vi que ens aporta territori, dins de ser un blanc podem treballar amb la varietat autòctona de la Conca. A més, és un vi que té aquest punt atlàntic, de frescor i mineral.»