· La Carta de Vins ·

UN RECORREGUT PELS CELLERS DE LA CONCA DE BARBERÀ

CELLER PLA DE LA MASÓ – GRILLAT

“És de les vinyes més velles que tenim a casa, tenen 90 anys i és una vinya poc productiva, però és un petit tresor. Per sort, no la vam arrencar. Es va conservar i és el que li dona al vi aquesta característica tan especial.”

Ramon Ribas, propietari del Celler Pla de la Masó de Barberà de la Conca

CELLER SANSTRAVÉ – LA PARTIDA DELS JUEUS

“És un vi d’una plantació que vam fer molt arriscada, però que verdaderament ens han funcionat molt, barrejant els ceps a la plantació o sigui fer un cupatge a la vinya”

Antoni Sans, propietari del Celler Sanstravé de Solivella

CELLER RENDÉ MASDEU – GENUÏNA

“Nosaltres ja teníem la Ninfa que és un vi jove de Macabeu, de Garnatxa i de Trepat, però és un vi jove que surt ràpid al mercat després de la fermentació i jo volia un vi d’una gamma més alta, un vi més gastronòmic i volia un blanc amb fusta que és l’assignatura que ens faltava aquí al celler.”

Mariona Rendé, propietaria del Celler Rendé Masdeu de l’Espluga de Francolí

CELLER CARLES ANDREU – TREPAT

“És un vi que va representar un canvi de ritme tant per nosaltres com a elaboradors com creiem pel conjunt de la nostra Denominació d’Origen, aquest mateix vi, però fa més de setze anys amb la collita del 2004 va ser el primer vi negre de Trepat.”

Bernat Andreu, comercial del Celler Carles Andreu de Pira

CELLER SUCCÉS VINÍCOLA – EL PRAT

“És un vi reivindicatiu com es pot veure a l’etiqueta en defensa del preu, d’un preu just del raïm i del vi perquè els pagesos estem tot l’any treballant les vinyes patint i després el preu que es paga als compradors és irrisori”

Albert Canela, copropietari del Celler Succés Vinícola de Pira

CELLER JOSEP FORASTER – TREPAT

“Portem molts anys treballant amb trepat i al final és un vi que expressa totalment el que és el caràcter de la varietat autòctona de la nostra zona. És un dels trepats negres que primer es van elaborar a la Conca de Barberà, és un vi que marca tot el perfil de vins que tenim al celler”

Kepa Martinez, comercial del Celler Josep Foraster de Montblanc

CELLER VIDBERTUS- MENUT

“Un veí de l’Espluga quan es va assabentar que jo començava a fer vi, em va ensenyar unes vinyes que ell tenia prefil·loxeres, vam agafar d’aquella varietat que estava a punt de desaparèixer i vam fer esqueixos nous i vam fer planter. Aquesta vinya és el Garrut que nosaltres tenim, a més a més, és una varietat molt poc coneguda i té unes característiques a nivell organolèptic molt divertides”.

Mariona Rendé, propietaria del Celler Rendé Masdeu de l’Espluga de Francolí

CELLER CAVA PORTELL – ROSAT TREPAT

“És un dels productes emblemàtics de casa nostra perquè està elaborat amb trepat de la Conca. Per fi els vins rosats escumosos és una varietat idònia degut a les característiques enològiques de la mateixa amb una graduació alcohòlica moderada i una acidesa alta.”

Miquel Cantóenòlegu de la Cooperativa de Sarral

Quart capítol

Aquest cap de setmana descobrim el “Trepat” el vi que ens proposa el celler Carles Andreu, situat a Pira.

Descobreix els cellers de la Carta de Vins