Els entrenaments de futbol a la Unió Esportiva de l’Espluga fa gairebé un mes que es van iniciar i enguany ho fan amb una novetat important, tots els jugadors compten amb el mateix equipament pels entrenaments, un canvi que s’ha pogut realitzar gràcies a un acord amb l’empresa Global Esport de Vilafranca, encarregats de confeccionar la nova roba d’entrenament.

ÀUDIO: El president de la UE de l’Espluga, Jordi Bota, explica la novetat d’enguany

Els partits es van iniciar fa unes setmanes amb normalitat i al llarg del mes tots els equips han anat iniciant les competicions. El nombre de fitxes d’enguany s’ha mantingut en xifres similars i en total sumen 8 equips: Benjamí, Aleví, Infantil Masculí i Infantil Femení, Amateur i Amateur Femení i fora de competició l’Escoleta i el Prebenjamí.

ÀUDIO: Jordi Bota detalla els equips d’enguany

En el cas del Primer Equip, o Amateur, han arrancat la temporada amb una renovació important, afegint 8 nous jugadors. El seu objectiu per enguany poder ascendir de quarta a tercera catalana després d’anys en aquesta categoria. En el cas del femení actualment hi ha dos equips perquè s’han reubicat els anteriors per augmentar el nombre de jugadores de tal manera que s’ha conformat un Infantil Femení i un Amateur Femení.

Reclamen una millor gestió per processar les fitxes

Aprofitant l’entrevista amb l’EFMR, el president de l’UE l’Espluga ha volgut denunciar una situació que es troben cada any a l’hora de presentar les fitxes dels jugadors i és que des de la Federació Espanyola de Futbol demanen una quantitat elevada de papers a aquells nens que tenen NIE, és a dir d’orígens estrangers.

Això complica enormement les gestions al club i es converteix en una demanda constant de papers als pares que inclouen permisos de treballs, certificats escolars… A més, en cas de no estar en castellà, la Federació no accepta la documentació presentada. Una situació que afecta a tots els clubs del territori i que des de l’UE l’Espluga han volgut denunciar.

ÀUDIO: Jordi Bota enumera les complicacions d’aquestes gestions