La Parròquia de l’Espluga de Francolí ha fet públic en les últimes hores el robatori de dos escuts d’alabastre policromat encastats a l’interior de l’Oratori de Sant Miquel de l’Espluga. Amb motiu d’aquest furt s’ha decidit restringir l’entrada a l’Oratori que s’havia obert lliurement durant l’horari de missa a l’ermita de la Santíssima Trinitat o demanant la clau a la Parròquia. Ara només es podrà visitar l’espai demanant l’obertura als vigilants municipals i identificant-se amb el DNI.

ÀUDIO: Mossèn Antonio Rosario, encarregat de la Parròquia, assegura que s’han vist obligats a tancar portes

Els fets van succeir durant la festivitat de Sant Miquel, el 29 de setembre, quan es va mantenir obert durant tota la jornada l’Oratori. Al vespre es va detectar que havien sigut descollats els escuts en referència de Valls i Vimbodí i Poblet. Els dos escuts en qüestió eren un obsequi dels espluguins de fora vila, de l’any 1959, quan per iniciativa de Lluís Carulla es va impulsar la construcció del nou oratori circular al camí de l’ermita. Van col·locar-se els escuts de les 30 poblacions de l’àrea d’influència i devoció pelegrina a la Santíssima Trinitat.

Aquest no és el primer robatori en una parròquia de la comarca, ja que al mes de juny es va forçar l’entrada a l’abadia de Vallclara, tot i que finalment no es van endur cap objecte.

Des de la Parròquia demanen la col·laboració ciutadana per localitzar les dues peces d’art i el possible autor/autors dels fets. Qualsevol persona amb informació sobre el furt pot facilitar-la a la Parròquia o als Mossos d’Esquadra.

ÀUDIO: Mossèn Antonio Rosario demana la col·laboració ciutadana per recuperar els escuts

Han desaparegut els escuts de Valls i Vimbodí i Poblet (Imatge: Cedida)