Aquesta setmana s’han iniciat els primers treballs per canviar la xarxa d’aigua de la urbanització Carreras. La primera de les sis fases programades, que ja està en marxa, consta de la col·locació provisional de tubs d’aigua per poder subministrar l’aigua potable a totes les cases i paral·lelament, ben aviat i a la mateixa fase 1 se substituirà la canonada principal ubicada al carrer de l’Ermita, a més a més, d’instal·lar diferents arquetes de comptadors.

En la segona fase de les obres es començarà a substituir les canonades d’aigua potable als carrers C/Montsià, C/Segrià, C/Tarragonès, C/ Alt Camp i C/ Ermita, tanmateix, ja es col·locaran tubs provisionals aeris en un altre sector. La tercera fase seguirà la dinàmica de la segona i se substituiran les canonades de fibrociment per canonades de polietilè en el C/Segrià, C/Tarragonès, C/ Alt Camp i C/Ermita. Per altra banda, es realitzarà la instal·lació provisional en el sector nord i oest de la urbanització.

L’etapa quatre del projecte es basa a canviar les canonades del C/Doctor Joan Farré, C/ Segrià Nord, C/ Noguera, C/ Anoia i Avinguda Lluís Companys. En cada etapa el que es durà a terme és un fresat del paviment, després s’excavarà una rasa, s’instal·larà la nova xarxa d’aigua i de seguit es durà a terme el rebliment de les rases i la reposició de voreres. Un cop hi hagi la instal·lació nova acabada en cada carrer també es retiraran els tubs provisionals. La cinquena fase servirà per canviar les canonades del C/ de l’Ermita, C/ Garrigues i C/ de la Segarra. La sisena i última etapa s’instal·larà la nova xarxa d’aigua potable al C/ Garrigues i C/ de la Segarra i es pavimentaran totes les rases.

Àmbit d’actuació de les obres (Imatge: Cedida)

Afectacions de trànsit pel veïnat

Per donar a conèixer tot el projecte i explicar com afectarà el veïnat, sobretot pel que fa a talls de trànsit, aquest dimecres es va celebrar una reunió amb una setantena d’afectats on l’Ajuntament i l’empresa Aerotècnica del Segrià van detallar tot el procés.

En la reunió informativa es va explicar que el projecte s’ha dividit amb 6 fases, d’entre 1 i 3 mesos cadascuna, i que durant les obres hi haurà afectacions de trànsit de vianants a les voreres i de circulació i estacionament de vehicles. Els accessos amb vehicle a l’interior dels immobles restaran afectats mentre s’estigui treballant en el mateix carrer, amb avís previ. Abans d’iniciar cada fase, l’Ajuntament anirà informant a través de l’eÀgora, el pregó i les xarxes socials de les afectacions amb antelació.

Tot i les afectacions generals que poden generar les obres, en el cas que algun veí o veïna tingués necessitats especials d’accés a l’habitatge o necessitats logístiques l’empresa que les executarà s’ha compromès a trobar una solució puntual per a cada cas especial.