El canvi de la xarxa d’abastament d’aigua potable de la urbanització Carreras ja comença a ser una realitat. Aquesta setmana s’han iniciat els treballs previs per canviar quasi 4 quilòmetres de canonades de fibrociment i plàstic, que es trobaven molt deteriorades i amb nombroses fuites detectades. Les obres s’iniciaran la setmana vinent, moment en què també es faran reunions amb els veïns. El projecte té un pressupost de 760.000 euros, dels quals 500.000 se subvencionen gràcies als Fons Next Generation.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, parla de l’inici de les obres

Les obres s’han dividit per fases i es preveu que es puguin allargar un màxim d’11 mesos. Durant aquests temps hi haurà afectacions puntuals de talls d’aigua i prohibició d’aparcament en els trams afectats, així com restriccions de circulació.

Els treballs s’iniciaran pel carrer de l’Ermita on se substituirà una de les canonades principals que distribueix l’aigua potable per la urbanització. En una segona fase i per diferents sectors s’instal·laran les noves canonades d’aigua potable, afectant els laterals de les calçades dels diferents carrers de la Urbanització Carreras.

En concret els carrers afectats són: carrer del Montsià, carrer del Priorat, rambla de Lluís Companys, carrer del Segrià, carrer del Tarragonès, carrer de l’Alt Camp, carrer de l’Ermita, carrer de les Garrigues i carrer de la Segarra. En aquest projecte s’han exclòs els trams existents de la xarxa que han estat renovats recentment.

Un projecte vital per evitar la pèrdua d’aigua

Se substituiran uns 3.800 metres de tubs per canonades de polietilè d’alta densitat i 155 escomeses. Es renova una xarxa que dona servei a 215 habitatges i a mig miler d’habitants. També es canviaran 150 escomeses d’aigua per connectar els abonats.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal detalla la importància d’aquesta actuació

Amb la substitució prevista, que recull els trams de major concentració de fuites de la urbanització Carreras, suposarà una reducció global de les fuites a la xarxa de distribució superior al 20%, que s’estima amb una reducció d’uns 200.000 litres per dia. L’ajuntament ja preveu demanar una nova subvenció per la urbanització del Casal.