Després de celebrar 10 anys, el Danseu torna a iniciar cicle i és que enguany, l’11a edició del festival de les Piles és un reinici, un nou cicle que torna a començar. Un dels canvis més notables d’enguany és que el festival s’escurçarà de tres a dues jornades, concretament l’11 i 12 d’agost.

ÀUDIO: L’encarregada de Comunicació del Danseu Festival, Marta Arjona, ressalta que tornen a iniciar un nou cicle

Escenaris com la plaça Roja, l’hort, l’ermita de Santa Eugènia o l’Ull del Riu seran protagonistes de la dotzena d’accions programades al municipi. Enguany hi ha tres propostes dedicades a l’astrologia: L’estrena mundial d’‘Arrels Astrals’ d’Humanhood, Manel Quintana i Ravi Ram com una experiència interactiva; La conferència de l’astròloga Inés Didarboure anomenada ‘Noches de estrellas’ i l’espectacle familiar ‘Cometa’ de Roser López Espinosa i Vorpommern tanzt an.

També destaquen altres propostes com ‘Instrument 1’ de la companyia Zappalà Danza, una obra presentada ja a més de 100 ciutats de tot el món; l’espectacle de circ ‘H’ de Cía. La Corcoles o la xerrada inaugural del Danseu dedicada al ritme estressant de vida actual i com aquesta afecta la cultura amb Albert Velasco, Anna Giribet i Maria Oliveres. Podeu consultar la programació completa en aquest enllaç.

El Danseu va celebrar el 2022 10 anys (Imatge: Pep Morató)

Residencies a les Piles tot l’any

Enguany un altre dels punts forts del festival són les residències artístiques a les Piles, un procés que ja s’havia iniciat, però que enguany s’ha consolidat amb 4 modalitats diferents i que atraurà un total d’11 companyies artístiques al llarg del 2023, inclús es compta amb professionals de la comarca com Mei Cassabona i Nuria Rion, que faran estada a les Piles.

ÀUDIO: Marta Arjona detalla l’aposta per les residències artístiques del Danseu

Dues de les obres que s’han creat com a part d’aquest procés estaran presents a l’11a edició del Danseu. Es tracta de ‘El pecado que una virgen ría con descaro’ de Milagros García Salgueiro i ‘360º’ de Raquel Gualtero, les dues com a mostres en procés.