El jove, de 23 anys, ha sigut trobat pels efectius del Grups d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers passats 2/4 de 5 de la tarda. El cos estava a prop de la Presa de Cavallers, una de les zones que es revisaven des d’ahir com una de les possibles rutes que podria haver pres pel descens del cim de la Punta Alta de Comalesbienes, una excursió que va iniciar el passat dimecres 2 d’agost.

El mateix dimecres, la família va avisar a Bombers que no havia sabut res del jove després que aquest inicies el descens. Tampoc havia arribat a cap refugi o allotjament de la zona. 5 dotacions de GRAE i del Grup Operatiu de Suport (GROS) amb drons van començar a pentinar la zona.

Ahir dijous es va ampliar el dispositiu amb 14 dotacions i 2 helicòpters. Es van explorar, de manera extensiva, els tres camins de baixada possible des de Punta Alta fins al pàrquing de Cavallers: el del refugi Ventosa Clavell, el de l’estany de Comalesbienes i el camí del barranc de Comalesbienes. La recerca es va fer per terra i aire, des de l’helicòpter i amb el suport dels drons. Finalitzades aquestes zones, també es va explorar, de manera intensa, els últims trams del barranc de Comalespada.

Avui s’ha reactivat la cerca tot i el mal temps, que ha obligat els efectius a traslladar-se fins a la zona en helicòpter i continuar l’últim tram a peu. La zona de recerca d’avui, on finalment s’ha trobat el cos, eren les darreres zones que quedaven per rastrejar de la ruta de Comalespada.

A més dels dos helicòpters, amb la unitat de rescat amb efectius dels GRAE i el metge del SEM, els Bombers de la Generalitat també han activat efectius dels GRAE per terra, del Grup Caní de Recerca (GRCR) i la Unitat de Comandament Mitjans (UCM) amb 10 dotacions terrestres. En l’operatiu de recerca també hi ha treballat efectius de la Unitat d’Intervenció de Muntanya (UIM) dels Mossos d’Esquadra, unitats de Medi Ambient i de Persones desconegudes i efectius de la comissaria del Pont de Suert; dues unitats i atenció psicològica del SEMi efectius dels Pompiers d’Aran.