L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha comunicat aquest diumenge que decreta un dia de dol oficial per aquest dilluns 7 d’agost en memòria de Joan Poblet Badia, qui va morir a finals de la setmana passada a la Vall de Boí mentre practicava esport de muntanya. En mostra de condol, el consistori suspèn les activitats públiques i les banderes institucionals onejaran a mig pal.

La reacció de l’Ajuntament se suma a la de moltes entitats locals que han traslladat les seves condolences amb missatges a través de les xarxes socials i que han destacat la pèrdua del jove espluguí. Aquest dilluns, d’altra banda, familiars i amics també han organitzat un acte de comiat obert a la ciutadania que se celebrarà a dos quarts de 8 del vespre a la pista esportiva del parc de la Urbanització Carreras.

Joan Poblet, de 23 anys, va perdre la vida quan baixava de coronar el cim de la Punta Alta de Comalesbienes, a l’Alta Ribagorça. Un ampli dispositiu el va buscar dijous i divendres, fins que va ser localitzat el seu cos sense vida prop de la zona de la presa de Cavallers.