Quedarà prohibit aparcar a l’entrada del monestir de Poblet aquest 2023. Aquest és l’objectiu de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet que fa temps que treballa per redissenyar l’entrada del monument, retirar els aparcaments i col·locar una plaça central amb vegetació, per dignificar l’entrada de l’edifici. Aquests canvis es podran fer realitat després de la millora de la carretera adjacent al monestir i la col·locació de nous passos de vianant que fan la via més segura.

ÀUDIO: L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, detalla el projecte

Disseny del projecte per l’entrada del Monestir de Poblet (Imatge: Cedida)

El projecte es completarà amb les subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Tarragona que aportaran, cadascuna, la meitat dels 150.000 euros que costa el projecte. Justament ara s’ha iniciat la fase de licitació, a inicis d’agost es farà la tria de l’empresa guanyadora i al setembre ja es podrà iniciar el projecte. El consistori espera poder donar per finalitzades les obres durant el mes d’octubre.

Un cop acabada la reforma, els cotxes hauran d’aparcar obligatòriament al pàrquing habilitat a pocs metres del monestir i el pas de vehicles al monument serà exclusiu per proveïdors o treballadors que hagin d’entrar a les instal·lacions.

Com a projectes futurs també es vol continuar treballant amb l’embelliment de les zones properes al monestir.