Imatge del Comitè Paralímpic Espanyol

L’atleta reusenc Gerard Descarrega, amb arrels espluguines, s’ha proclamat recentment subcampió dels 400 metres lisos T11 (per persones cegues totals) en el Mundial d’atletisme paralímpic que s’ha disputat a París. Aquest nou reconeixement es tradueix en un pas directe als Jocs Paralímpics de l’any vinent que se celebraran també a la capital francesa.

L’atleta partia amb la millor marca de la temporada dels quatre finalistes i va haver de fer canvi de guia després de la lesió de Guille Rojo, que va ser substituït per José Marvi. L’or va ser pel brasiler Felipe de Souza.

A Gerard Descarrega li van diagnosticar retinosi pigmentària quan era un nen, una malaltia degenerativa que amb tretze anys el va fer anar perdent de manera gradual la visió fins a quedar-se cec als divuit. Entre els seus èxits destaca un quart lloc als Jocs Paralímpics de Londres 2012 a la classe T12,a Rio de Janeiro 2016 i a Tòquio 2020 es va emportar l’or en 400 metres i també és conegut per haver fet cims com l’Aneto, Mont Blanc o Mont Kenya.