A poc a poc es van revelant més detalls de la Festa Major de l’Espluga de Francolí. Enguany no es comptarà amb un o una pregonera sinó amb dos. Seran les fins ara directores de l’escola Matí Poch i l’escola Vedruna que s’encarregaran d’encetar oficialment la Festa Major de sant Abdon i sant Senén durant el pregó que se celebrarà el dijous 27 de juliol de 2023.

Ester Anglès Iglesias ha estat directora de l’escola Martí Poch durant 16 anys, el curs vinent deixarà el càrrec per continuar sent mestre al centre. En aquests 4 mandats ha impulsat diversos projectes com la celebració dels 50 anys de l’escola, programes d’innovació educativa en llengües, convivència i ràdio escolar. També ha fomentat la creació d’Escola verda generant diverses accions com la renaturalització del pati.

Teresa Roig Gaya ha estat directora de l’escola Vedruna de l’Espluga durant 20 anys i el curs vinent començarà una nova etapa professional a Tarragona. Durant els seus mandats va liderar el canvi l’any 2007 de passar de Col·legi Mare de Déu del Carme, a mans d’una fundació privada i finalment l’any 2017 a entrar a formar part de la Fundació Vedruna Catalunya Educació.

Figa Flawas com a caps de cartell

A l’espera de conèixer el programa complet de Festa Major, ja es va explicar que es comptaria amb grups com Figa Flawas, Julieta, ‘Un Conjunt’ o l’Orquestra Selvatana. Enguany es continuaran les línies tradicionals de les anteriors edicions amb un ampli ventall de propostes per totes les edats i públic i una aposta més femenina.

Imatge: Pep Morató