16 nans de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga de Francolí envairan les grades del Palau Sant Jordi durant els dos concerts en directe del programa televisiu Eufòria programats per aquest diumenge. Serà a la cançó CotixCoti de The Tyets, interpretada pel semifinalista del talentshow, Tomàs. Una actuació que comptarà amb un grup de sardanes i quasi tota la plantilla de nans i capgrossos de l’Espluga de Francolí.

Concretament, participaran els 12 nans oficials de la colla (els nanos vells i els tres nanos nous dels germans Marx), la Dona dels Nassos i els tres capgrossos petits cedits per la família Civit Martí que representen els germans Marx. Els portadors seran els habituals d’alguns dels nanos i els membres de la colla. També hi haurà dos nens de 8 i 9 anys amb els capgrossos més petits.

ÀUDIO: La presidenta dels Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga de Francolí, Mar Gili, detalla els nanos que participaran

L’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga de Francolí es va presentar en una crida que es va fer a totes les Colles de Geganters de Catalunya. Durant el procés es va posar en relleu que el municipi tenia figures úniques al territori com la Dona dels Nassos o el Rovelló, així com nanos suficients per cobrir tota la demanda, motius principals de la tria.

ÀUDIO: Mar Gili, explica el procés per aconseguir lluir els nans de l’Espluga al concert d’Eufòria

Portadors i nanos es traslladaran dissabte a Barcelona per participar en els assajos i actuaran diumenge en els dos concerts programats al Palau Sant Jordi.

Inscripcions per formar part del grup de Nanos

En paral·lel, segueixen obertes les inscripcions per a infants, joves i adults, per completar els grups de balladors i balladores els nanos grans i els infants pels nanos petits, per la propera Festa Major de sant Abdon i sant Senén. Les inscripcions o consultes es poden fer al telèfon 653 45 74 68 o a gegantsespluga@gmail.com.