L’Oficina de Turisme de Montblanc fa un balanç molt positiu de l’activitat turística durant la Setmana Santa, afavorida per la situació climatològica seca i assolellada. Es pot considerar extraordinària, ja que l’augment de persones ateses ha estat superior al 50% respecte l’any anterior.

Del dissabte dia 1 fins al diumenge 9 es van atendre 2.121 persones, i al llarg de la Setmana Santa de 2022 foren 1.400 persones. La procedència ha estat principalment del país, confirmant la importància estratègica del turisme de proximitat. Un 73% eren d’origen català (l’any passat el 74,3%). El turisme espanyol ha representat el 20% (l’any passat eren el 21,7%). El turisme internacional no és massa important en aquest període de l’any; tanmateix, ha arribat al 7% quan l’any passat va ser el 4%.

El dia de major activitat va ser el Dissabte Sant amb 740 persones ateses, una xifra excepcional. Des del dimecres al Diumenge de Pasqua es va mantenir un nombre constant al voltant de les 250 persones.
En aquesta ocasió la Setmana Santa ha estat activa des de l’arrencada, amb un primer cap de setmana que va superar les 200 persones ateses. De fet, només el dilluns i el dimarts no es va arribar per poc a atendre el centenar de persones.

L’oferta de visites guiades es va haver d’ampliar per sobre de l’habitual

La visita familiar Explora Montblanc va sortir cada dia a 2/4 d’11, i la visita monumental es va oferir cada dia en català i en castellà, fins a tres vegades el divendres i el dissabte. En total han estat 457 persones les que han acompanyat els Guies de Montblanc. L’any passat van ser 325.

A més, hi ha hagut molt interès per les visites autoguiades en família. Se n’han comercialitzat 38, entre Explora Montblanc al teu aire (per a fer amb infants d’entre 5 i 8 anys) i Descobreix la persona impostora de Montblanc (per als de 9 a 12 anys).

A banda de l’Oficina de Turisme, aquests dies hi ha hagut força activitat als monuments i equipaments culturals de la vila. La muralla, l’església de Santa Maria, el Museu Comarcal, el CIAR i el Museu del Pessebre de Catalunya van realitzar horaris especials ampliats i, com sempre, van despertar l’interès dels visitants que viatgen amb intenció de descobrir nous atractius.

També hi ha hagut moltes consultes referents a caminades senzilles que es poden fer en família. S’ha potenciat molt el ventall de propostes elaborat per l’equip de l’Oficina de Turisme de Montblanc que es pot trobar a Wikiloc. Hi ha un recull de recorreguts no massa complicats cap a espais d’interès com les ermites de Sant Joan, Sant Josep i Santa Anna, la cascada de la Vall, el pont de les Bruixes, la Font de la Ceba o el Molí de la Roca Xanxa, entre d’altres.

Aquesta gran activitat turística a Montblanc s’ha vist clarament reflectida en les xifres d’ocupació dels allotjaments turístics i en l’activitat de comerços, restaurants i establiments d’hostaleria. Els membres de Respira Montblanc preveien una molt bona Setmana Santa i s’ha confirmat i l’allotjament amb major capacitat del municipi, el càmping Montblanc Park ha fregat la plena ocupació.