La processó del Sant Enterrament pels carrers de l’Espluga de Francolí va culminar un Divendres Sant farcit d’actes litúrgics que van atreure centenars de persones per presenciar uns dels instants més destacats de la Setmana Santa. La imatge de la Mare de Déu dels Dolors va captar major protagonisme, ja que va lluïr restaurada, i els armats van comptar, per primera vegada, amb dues dones llanceres.

La jornada es va iniciar amb el viacrucis pels carrers del Capuig i el Castell amb la participació dels Armats de l’Espluga per acompanyar el misteri del Natzarè. Des de llavors i durant tot el dia, els armats van iniciar les guàrdies i totes les imatges de la processó local es van exposar a l’església nova i a l’església vella, en el cas del Santíssim.

Passades les sis de la tarda, desenes de curiosos es van apropar a la plaça de l’església per presenciar l’exhibició dels armats que, en acabar, va donar pas a la celebració de la Passió a l’església vella. L’acte es va poder escoltar a través de l’Espluga FM Ràdio.

ÀUDIO: Retransmissió de la Passió

Ja a la nit, com marca la tradició, la processó del Sant Enterrament va estar precedida del protocol de la bandera de la Sang a la casa de Cal Saragossa, que la custodia, al carrer Sor Maria Torres. Tot seguit, els armats, els misteris i els feligresos van recórrer els carrers del centre de la vila per acabar, altra vegada, a la plaça de l’església on es va adorar el Sant Crist. Una de les novetats d’aquest 2023 ha estat la recuperació de l’acompanyament musical durant la processó amb la participació de la Cobla Pitança de l’Arboç. L’exhibició dels Armats va tancar el Divendres Sant.

GALERIA D’IMATGES

(Fotos: Xavier Lozano)