Les obres del Pont Vell de Montblanc i el seu entorn encaren la recta final, després de sis mesos. Ja només queden detalls d’uns treballs que han transformat tot aquest espai. La riuada de l’octubre del 2019 va devastar tot l’entorn i va deixar el pont romànic molt malmès. Gairebé quatre anys després, les obres, de més d’1 milió i mig d’euros, han servit per fer-li un rentat de cara i recuperar l’espai.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, valora els canvis del Pont Vell

A més de reconstruir les parts malmeses del pont, les obres també han servit per crear nous espais, com ara unes grades, diverses places i dos nous accessos des del Pont Nou: un amb una rampa a tocar de l’antic hospital de Santa Magdalena, i l’altre amb unes escales a l’altra banda del riu. S’espera que per la Setmana Medieval ja es pugui passar pel Pont Vell, si bé encara faltaran coses per acabar.

ÀUDIO: Josep Andreu espera que l’espai es pugui convertir en un punt d’atracció turística

Un dels símbols d’aquest nou espai serà la xemeneia de l’antiga bòbila, que la riuada es va emportar. Just aquest dimarts se n’ha instal·lat una de ferro, que recordarà que aquí, una nit d’octubre del 2019, una riuada s’ho va emportat tot per davant.

Les obres del pont de Bolovi també avancen a bon ritme (Imatge: Ràdio Montblanc)

Les obres del pont del Bolovi avancen amb una estructura metàl·lica

L’Ajuntament de Montblanc continua els treballs de reconstrucció de les infraestructures i els equipaments afectats pels aiguats del 2019.

La setmana passava va arribar a Montblanc l’estructura principal del Pont del Bolovi. Es tracta de dues bigues longitudinals del taulell del pont que, una vegada s’hagi procedit al muntatge de l’estructura metàl·lica auxiliar, seran emprades per a lligar-les transversalment i formar el tauler del pont. En aquest sentit, cal puntar que, durant la setmana del 10 al 14 d’abril, s’empraran unes grues per col·locar el taulell sobre els estreps de formigó del pont. Un pas previ per als treballs d’obra civil per a l’execució de paviments i accessos per a poder finalitzar el projecte.