Poc després de ser apartat del seu càrrec, a finals de 2021, el treballador de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí acusat d’agressió sexual a una companya de feina l’any 2016 ja va anunciar que presentaria un recurs i una querella contra la corporació municipal.

Segons ha avançat l’ACN i han confirmat algunes fons de l’EFMR, aquesta mateixa setmana el jutjat número dos de Valls ha admès a tràmit la querella, dirigida a l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, per un presumpte delicte de prevaricació, revelació de secrets per funcionari públic i calúmnies. D’altra banda, el batlle ha assegurat a l’emissora no haver rebut encara cap notificació, però segons el procés judicial hauria de rebre en els pròxims dies la querella criminal i ser citat per declarar com investigat.

Un cas en actiu des de 2016

Els fets es remunten a l’any 2016 quan el treballador va ser denunciar per una empleada de la corporació per presumptes agressions sexuals. Gairebé set anys després es continua a l’espera del judici oral, però l’any 2021 l’Ajuntament actual es va personar com acusació partícula i va al·legar que tenia noves proves pel cas. Aquest és el motiu pel qual es va apartar, temporalment, l’empleat del seu lloc de treball. Sis mesos després i amb l’aixecament automàtic de les mesures cautelars després que el cas s’arxivés, lacusat va tornar al seu lloc de treball habitual.

Segons declaracions del treballador a l’ACN, l’instructor del cas no va veure cap tipus d’indici de delicte i va demanar la readmissió l’1 de gener de 2022, però el consistori no ho va permetre fins a l’1 d’abril, quan s’acabava el termini de sis mesos. És per això que la defensa del querellat demanarà que se citi com a testimoni l’instructor. L’ACN també afirma que el treballador també ha presentat una denúncia al Jutjat Contenciós Administratiu número dos de Tarragona que ha estat admesa.

De forma paral·lela, el desembre de 2022 es va aprovar durant el ple municipal dissoldre el Patronat de Turisme, crear un Consell de Turisme i reestructurar la plantilla. Aquest canvi permetrà la creació de la plaça d’un cap d’àrea en substitució de l’actual gerent de l’Organisme de Gestió de les Instal·lacions i Activitats Museístiques, el que afectaria el treballador acusat d’assetjament sexual.