El treballador apartat temporalment de l’Ajuntament de l’Espluga per un presumpte cas d’agressió sexual presentarà un recurs contenciós administratiu per les mesures cautelars i es querellarà contra la corporació municipal. L’home que va ser denunciat per una companya de feina l’any 2016 defensa la seva innocència en un comunicat i carrega contra el govern.

El treballador denunciat per un cas de suposades agressions sexuals respon a les mesures cautelars aplicades aquest setembre per part de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. L’home, a través d’un comunicat publicat al diari ‘Nova Conca’, defensa la seva innocència negant els fets dels quals se l’acusa i critica les decisions del govern local. Per un costat, acusa el partit que governa, Som Espluga, d’haver polititzat el cas des que es va presentar la denúncia i d’haver fet escarni públic, sense respectar la presumpció d’innocència i el dret a la intimitat.


El text recorda que la causa segueix el seu curs, no s’ha celebrat el judici i que l’autoritat judicial, fins al moment, no ha adoptat cap mesura cautelar. En aquest sentit, el treballador critica que la decisió d’obrir el nou expedient disciplinari i suspendre el lloc de treball ha estat una decisió adoptada per via d’un decret d’alcaldia i que no s’ha debatut al ple municipal. Alhora, considera que no s’ha tingut en compte l’expedient informatiu tramitat ara fa 5 anys i que va concloure que no era necessari aplicar mesures cautelars.


El comunicat refusa l’actitud de l’alcalde i del seu partit i anuncia que presentarà una querella criminal pels delictes de prevaricació i altres que considera que l’Ajuntament ha comès amb les darreres decisions. A més, el treballador que ara ha estat apartat temporalment es defensarà amb un recurs contenciós administratiu contra les mesures cautelars.

El govern municipal a descartat fer noves declaracions al respecte.