La conselleria de Drets Socials invertirà fins a 2025 un total de 142.350.000 euros destinats a la construcció o remodelació de 117 residències i centres de dia, a la modernització i transformació ecològica de 14 serveis que atenen infants tutelats, la transició energètica de 41 instal·lacions juvenils i a l’impuls de 33 projectes tecnològics al servei de les cures. Entre aquestes tres línies de subvenció del fons Next Generation es troben tres projectes de la Conca de Barberà.

Concretament, s’han atorgat 53.497,95 euros a l’Ajuntament de Blancafort que s’invertiran en un període de tres anys per millorar els equipaments i eficiència energètica del centre de dia i llar de jubilats del municipi. D’altra banda, l’empresa APRODISCA també rebrà 145.939,25 euros per millorar l’atenció centrada en les persones a través de l’adequació i remodelació del centre. L’últim dels projectes de la comarca que rebrà la subvenció és la Finca de la Capella d’English Summer situada a les Masies amb un projecte per col·locar plaques fotovoltaiques amb un pressupost de 22.879,14 euros.

Accelerar la transformació de l’atenció social

A banda de la proposta de resolució de les tres línies publicades, Drets Socials va resoldre a finals de l’any passat la convocatòria adreçada a ens locals per a dur a terme projectes de millora de l’accessibilitat als espais d’atenció ciutadana, tant físics com telemàtics. Concretament, el Departament destinarà, fins al 2024, 3.941.000 euros del Next Generation EU a 86 municipis i 1 consell comarcal que van presentar-hi sol·licitud.

En total, més de 200 projectes presentats per entitats, ens locals, universitats i centres de recerca i d’altres agents socioeconòmics de l’àmbit social han sigut els beneficiaris d’aquests ajuts per millorar les seves instal·lacions, serveis i consum energètic.