La Coral Espluguina celebra enguany el seu 40è aniversari i per commemorar la data s’ha organitzat un concert especial de Nadal que s’avança a les dates tradicionals de Sant Esteve i se celebrarà aquest 18 de desembre a les 7 de la tarda a l’Església Vella de l’Espluga. L’acte comptarà amb una cinquantena de cantaires gràcies a la participació d’antics membres de la coral i d’alguns músics del municipi.

Per celebrar l’efemèride els cantaires han preparat un recull d’aproximadament una hora que s’iniciarà en el segle XVI, continuarà amb un passeig per diverses èpoques i es combinarà amb cançons nadalenques internacionals i de casa nostra i música més contemporània.

ÀUDIO: El director de la Coral Espluguina, Xavier Morgades, explica el repartiment d’enguany

40 anys de canvis a la Coral Espluguina

Durant aquest temps la Coral Espluguina ha viscut alts i baixos en els seus membres, actualment amb una vintena de cantaires, que anys enrere havien arribat a multiplicar-se fins a la cinquantena. Part d’aquestes persones són les que tornaran per cantar de nou de forma conjunta. Des de l’organització esperen que aquest concert pugui ser un punt d’inflexió per recuperar antics cantaires.

ÀUDIO: La presidenta de la Coral Espluguina, Montse Masdéu, ànima a nous cantaires a participar

Durant l’acte també es commemorarà els membres més antics de la formació i s’han preparat algunes sorpreses per al públic.