La 47a edició de la Castanyada se celebrarà a Vilanova de Prades el cap de setmana del 29 i 30 d’octubre amb una desena d’activitats. La festa es manté tot i la falta de castanyes que al·leguen els productors de la zona, ja que l’escassetat de pluges s’ha traduït en pocs fruits i de mida petita.

ÀUDIO: L’alcalde de Vilanova de Prades, Artur Miró, explica com s’ha gestionat la falta de castanyes

Els actes començaran dissabte a les 12 amb la inauguració de la 8a exposició de pintura “Homenatge Àngel Garcia” a l’Ermita de Sant Antoni. De cara a la nit, sopar de la Castanyada i Castanyasso amb DJ Felinae a la sala del casal. Dos actes que organitzen la Miranda i els Torrats, aquest últim com associació juvenil que es recupera al municipi després d’anys d’absència.

ÀUDIO: Artur Miró detalla les noves activitats de la Castanyada de la mà de les entitatas associativas

Diumenge s’iniciarà a les 9 del matí amb el 36è Mercat de la Castanyada seguit de l’esmorzar popular, que un any més es farà amb reserva de tiquet i servint l’esmorzar per part de l’organització, una mesura que va arribar per minimitzar les conseqüències de la Covid-19 i que es mantindrà aquesta edició. A 2/4 de 12 actuació dels Torraires de Montblanc i una hora més tard exhibició eqüestre “La fusió del cavall i la sardana”. Durant tot el dia també hi haurà mostra de cultura popular amb els gegants de Vilanova de Prades, Montblanc, l’Espluga de Francolí, Blancafort i la colla bastonera de Capafonts.