Santa Coloma de Queralt celebrarà els propers 28 i 29 d’octubre els principals actes de la 8a edició de Som Terra de Safrà. El passat dissabte es va celebrar una visita i esbrinat a un camp de safrà com inici dels actes, però la majoria d’activitats s’aglutinaran durant el propers dissabte. La principal novetat és la presentació de la carrerada que uneix el municipi amb Cunit.

Enguany les activitats giraran al voltant de la cuina tradicional i l’ús que s’hi feia del safrà com a tema protagonista. Per aquest motiu s’han organitzat tallers de cuina d’espècies i demostracions de com elaborar una sopa de congre. També s’oferiran tasts dels plats als visitants.

ÀUDIO: El regidor de cultura de Santa Coloma de Queralt, Josep Maria Farré, explica que la cuina tradicional serà protagonista aquesta edició

L’altre acte destacat és la inauguració de la carrerada de Santa Coloma de Queralt a Cunit el dissabte 29 d’octubre a les 12 del migdia. Es tracta de la rehabilitació d’un camí utilitzat antigament pels carros i bestiar, el qual tornarà a fer per complet el pastor Salvador a peu i amb el seu remat fins a arribar, dies més tard, a Cunit.

ÀUDIO: Josep Maria Farré explica com serà la inauguració de la nova carrerada

Durant divendres destaquen actes com la inauguració de l’exposició “El mercat de Santa Coloma” o un tast de vins de l’Olivera maridats amb formatge de la Baixa Segarra. Dissabte hi haurà esmorzar popular safraner, obertura del mercat de safrà i altres productors de proximitat, demostracions, tallers, un espectacle infantil i dinar popular amb paella ensafranada.