L’escola Mare de Déu dels Torrents, de la ZER Poblet, ha sumat aquesta setmana cinc nous alumnes al centre. Es tracta dels nens i nenes ucraïnesos que es troben refugiats actualment al Monestir de Poblet.

Fa un parell de setmanes que les famílies es van instal·lar en uns pisos del recinte monàstic adaptats per aquesta finalitat. Ara, els més petits han reprès les classes escolars. En concret ho han fet cinc nenes i nenes amb edats compreses entre els 8 i els 11 anys. No s’ha sumat a les classes un infant de 3 anys, que de moment romandrà amb la família.

Com ja va passar amb els ucraïnesos acollits a l’escola de Blancafort fa uns dies, professors i alumnes s’hauran de comunicar a través de la tecnologia amb l’ús d’un traductor. A més, els nous alumnes han estat distribuïts en dos cursos, per evitar aïllar-los els uns dels altres.

ÀUDIO: La directora del CEIP Mare de Déu dels Torrents, Montse Pastor, explica la distribució dels infants

El primer dia de classes, les mares també s’ha apropat fins al centre per parlar amb les professores. A l’entrada al centre, els cinc nens han trobat un cartell de rebuda en el seu idioma, creat per la resta de companys.