Aquesta setmana quatre nens d’origen ucraïnès han iniciat les classes a l’escola pública de Blancafort de la ZER Poblet. Fa uns dies que les seves famílies van arribar al municipi fugint de la guerra d’Ucraïna gràcies a un conegut ucraïnès que viu a Blancafort. Amb la intenció de continuar la seva educació, l’escola ha acollit aquests quatre alumnes, en concret dos de 6è de primària, un de segona i un alumes de P3.

Els nens començaran ara un període d’adaptació a la nova escola, posant èmfasi en la importància de conèixer l’idioma, ja que no parlen català ni castellà. Les professores del centre s’han descarregat una aplicació de traducció per facilitar la tasca i faran ús d’elements visuals per introduir el nou idioma. A més, els nens faran classes de forma conjunta amb la resta d’alumnes del seu curs.

ÀUDIO: La directora de la ZER Poblet, Imma Bové, explica els continguts que rebran aquests nous alumnes

Des de la ZER Poblet han tramitat la seva acollida per tot el curs escolar i també s’han fet les prescripcions de cara al curs vinent per, en cas de continuar al municipi, poder prosseguir amb la seva educació. De cara al curs vinent també se sumaren dos nens més que iniciarien P3.