Montblanc serà la seu, l’any 2025, del Recercat, les jornades de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana. Concretament, es faran el 9, 10 i 11 de maig de 2025.

Es va anunciar aquest cap de setmana a Sabadell, que ha acollit enguany la 20a edició de les jornades. El Centre d’Estudis de la Conca de Barberà i l’Ajuntament de Montblanc van presentar, mesos abans, la proposta que finalment s’ha acceptat. El president de l’entitat, Josep Maria Grau, i el regidor de cultura de l’Ajuntament, Ramon de Domingo, van ser dissabte a Sabadell on es va anunciar que Montblanc seria la seu l’any vinent del Recercat. Les jornades són organitzades per l’Institut Ramon Muntaner.

El Centre d’Estudis de la Conca fa anys que treballa per difondre el passat de la comarca, a través d’articles i recerca publicats a la revista Podall i a l’Aplec de Treballs.

Durant la celebració del Rercercat s’instal·larà a la plaça de Sant Francesc una gran carpa on s’exposaran les publicacions de cada centre participant. En altres espais també es programaran exposicions i conferències, així com diverses activitats paral·leles.