El Museu de la Vida Rural (MVR) de la Fundació Carulla encara el període vacacional coincidint amb Setmana Santa amb diverses activitats de caràcter familiar. A més, el museu obrirà en el seu horari habitual de 2/4 d’11 a 2/4 de 7, també els dies festius 15 i 17 d’abril.  A més de l’exposició permanent, es podrà visitar l’exposició temporal l’exposició Generació [Re]. Continuïtat o canvi?“.

Coincidint amb les vacances escolars de Setmana Santa, el Museu de la Vida Rural acollirà de l’11 al 16 d’abril el col·lectiu mexicà Ruta Gràfica que dinamitzarà diversos tallers per tal d’elaborar una gran obra artística comunitària a partir de la tècnica del gravat. El museu fa una crida a avis i nets perquè s’hi inscriguin i formin part de l’obra que en sortirà.  Els dies 11, 12 i 13 es faran els tallers a l’MVR (amb un grup de matí i l’altre de tarda) i el dia 16 a les 12 del migdia, es presentarà el resultat obert al públic i amb els participants. La inscripció al taller es pot fer en línia des d’aquest enllaç o trucant al 977 87 05 76.  

D’altra banda, l’MVR ha preparat l’activitat “Patufet, on ets?” pels dies 15 i 17 d’abril a les 11 h. Amb el personatge del Patufet, els més petits descobriran com treballaven els pagesos per tal d’aproximar-se al món de l’agricultura. D’aquesta manera, les famílies participants investigaran d’on venia el que menjaven els nostres avis i besavis: el pa, el vi i l’oli, elements centrals de la nostra dieta mediterrània. La visita temàtica recorrerà part de l’exposició permanent del museu per acabar a l’hort agroecològic del mateix museu. 

També el dissabte 16 d’abril a 2/4 d’11 del matí, hi ha programada la proposta familiar “Cultura Ecològica”L’activitat contempla una visita al museu per explicar com vivien i treballaven els nostres avis i àvies en el món rural. A més, d’una inserció a l’hort i jardí etnobotànic del museu per entendre com es conreen alguns aliments de manera ecològica i sostenible. Després, guiats per Drac Actiu, les famílies aniran fins a l’entorn del Castell de Riudabella on descobriran el fascinant món de les abelles.

El mateix dissabte 16 d’abril, però a les 5 de la tarda, s’ha programat una nova sessió de visita dinamitzada a la nova exposició de producció pròpia del Museu, “Generació [Re]”. Tant per a l’activitat “Patufet, on ets?”, “Cultura Ecològica” com per a la visita dinamitzada a l’exposició cal inscripció prèvia a través de la web o trucant al 977 87 05 76.