El fons d’imatges de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell de l’Espluga de Francolí serà cedit a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà gràcies a un conveni entre l’agrupament i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. Una acció que permetrà salvaguardar l’arxiu de l’entitat, que es trobava en procés de degradació. Amb aquest acord i transferència, es garantirà la conservació del fons fotogràfic i en permetrà la seva digitalització. Amb l’objectiu futur de divulgar aquest fons entre els investigadors i la societat en general. 

Aquest dilluns es va formalitzar la signatura del conveni per part de l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M. Vidal Minguella, de Gerard Pons Heras com a representant i tresorer de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell,  Joan Pau Jàvega Valencia com a comissari de la Demarcació de Tarragona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i Montse Gomà Cortès, directora de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà. 

El conveni té com a objectiu formalitzar que l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell efectua la cessió sense cap mena de contraprestació. Des de l’Agrupació s’efectuaran regularment posteriors transferències de documentació, tant en format digital com en suports més antics.