Barberà de la Conca ja té la resposta de la seva ciutadania: 224 persones s’han mostrat en contra del nou parc solar de 124 hectàrees i 44 MW de potència que es volia situar als plans d’Anguera. Per conèixer l’opinió dels veïns del municipi s’ha realitzat una enquesta simple a través d’internet.

Concretament, l’enquesta municipal extreu que un 88% (224 vots) no està a favor del projecte, un 10% (26 vots) n’és partidari i un 2% (6 vots) no es mostra contrari ni favorable. També s’ha realitzat una enquesta on es detalla únicament els empadronats al municipi, entre els quals un 87% (111 vots) no vol que s’instal·li el projecte al municipi, un 11% (14) sí que ho desitja i de nou, un 2% (2 vots) es mostra indiferent.

Després d’obtenir els resultats, l’Ajuntament del municipi ja ha informat que presentarà al·legacions en contra del projecte d’Enel Green Power, la filial d’Endesa en renovables. En les al·legacions es sumaran les observacions proposades per la ciutadania al formulari.

Cal destacar que Barberà de la Conca és dels pocs municipis que ha realitzat una enquesta pública per decidir sobre energies renovables. Des del consistori també puntualitzen que anteriorment ja s’havien mantingut converses amb l’empresa i els propietaris dels terrenys afectats.