El Carnaval de l’Espluga de Francolí s’ha reinventat per sobreviure al context de pandèmia d’aquest 2021 i ho ha fet amb una gran implicació de la ciutadania. Pràcticament 2.000 usuaris han vist la retransmissió audiovisual de la “Rua d’anar per casa” a través de les xarxes socials i a EFMR.cat. Per tant, més de mig poble ha seguit enguany la desfilada de disfresses i també es van bolcar en les votacions populars. La xifra real d’espectadors és més alta si es considera que rere un usuari hi pot haver una família o un petit grup de persones visualitzant l’emissió pel canal de Youtube.  

Aquesta gala virtual era la principal aposta de la Comissió Cívica del Carnaval de l’Espluga per mantenir la festivitat al municipi. Consistia en un concurs de disfresses que va comptar amb 21 candidatures en forma de vídeo i que es van projectar i sotmetre a votació en un programa televisiu que es va allargar durant una hora i mitja. La pàgina de Facebook de la Comissió, que va ser l’espai de votacions, va superar les 2.000 interaccions i en el moment del directe es van comptabilitzar uns 150 vots.  

RECUPERA AQUÍ LA RETRANSMISSIÓ DE LA GALA DE “LA RUA D’ANAR PER CASA”

La retransmissió, realitzada per part de l’equip de l’Espluga Audiovisual, va comptar amb la desfilada de disfresses, però també amb altres sorpreses, com l’aparició d’El Ratolí, la revista satírica del Carnaval; una entrevista i vídeo recopilatori dels darrers 21 carnavals obra de Ramon Joan Roselló, l’actuació musical de Joan Vilalta i, fins i tot, l’aparició de Hillary Clinton com a membre del jurat.

La comissió anuncia, en directe, que tots els participants rebran un premi

La Rua d’anar per casa va repartir 650 euros en premis per a les millors disfresses i també entre els participants de la crida #ladisfressadelsegle a través de les xarxes socials. A més a més, la Comissió Cívica va anunciar que també es reconeixerà a tots els participants no premiats amb un val de 10€ per gastar als establiments que han col·laborat darrerament amb el Carnaval espluguí.

LLISTAT DE GUANYADORS:

GRUP BOMBOLLA:
1- Les Teresines
2- Lara’s Cheff
3- Empat entre Bola de Drac i Marxem de Vacances

INDIVIDUAL
1- Nina retallable
2- L’home invisible
3- Bola de drac

INFANTIL
1- Irina’s-transformers
2- Les Pirasures
3- Blancaneus

VOTACIÓ POPULAR
1- Irina’s-transformers

La programació va començar dijous amb l’arribada del Carnestoltes

A més del gran escenari virtual, també hi ha hagut una mínima presencialitat, tot respectant les mesures per la Covid-19. El Rei Carnestoltes, de carn i ossos, va arribar a l’Espluga de Francolí dijous amb una rua pels carrers de la vila sorprenent els vianants. Divendres va ser el torn de la visita a les escoles, en aquest cas però ja en forma de ninot per minimitzar els riscos de contagi. La pandèmia tampoc evitarà que, com és habitual, el rei dels poca-soltes acabi el seu regnat dimarts i les seves despulles siguin incinerades. Això sí, la foguera no serà oberta al públic, però es podrà veure a les xarxes socials on també es podrà seguir la lectura del testament del Carnestoltes del 39è Carnaval.